"Alsterån" och Ädlaste Småland"

Målerås – Alsterbro - Målerås

2 dagar, 2 nätter, cirka 34 + cirka 45 km = cirka 79 km

 
Dag 1 ”Alsterån”

Målerås – Alsterbro, cirka 34 km

Turen startar i Målerås och går via Alstermo och Fröseke till Alsterbro. Delar av sträckan följer Alsterån och efter Fröseke kommer du in i Hinkaryd naturreservat med 250 år gammal barrblandskog och mycket högvuxna träd. Uvafors ligger där Alsterån rinner ut i Stora Hindsjön och här har du utsikt över vattenfall, Alsterån och sjön. Framme i Alsterbro kan Du bada i Stora Hindsjön. Här kan Du också hyra en flotte som ett alternativt boende.

I paketet ingår: picknickpaket, middagskorg och övernattning inklusive frukost på Minihotellet i Alsterbro. 

Dag 2 ”Ädlaste Småland”

Alsterbro – Målerås, cirka 45 km

Turen startar i Alsterbro och går via Stensjön och Alstermo till Målerås för övernattning. Du cyklar på skogsvägar och i öppen terräng och passerar naturreservatet Stensjön, idylliska Långaskruv med vackra ängar, gärdsgårdar, äldre lador och boningshus med snickarglädje. Här har funnits både glasbruk och guldbrytning. Under turen finns möjlighet till bad. Som avslutning kan du välja att följa ett stycke av Alsterån med sitt strömmande vatten.

I paketet ingår: picknickpaket, middagskorg och övernattning inklusive frukost i Målerås.

Alternativ väg

Sista hälften av sträckan kan du som alternativ välja en något mera lättcyklad och 5 km kortare sträckning. Du passerar då Hälleberga och Gullaskruv och fortsätter på gamla väg 31 till Målerås.

Bokning: frank.maleras@gmail.com